سود نقدی

سودی که شرکت به صورت نقدی به سهامداران خود پرداخت می‌کند را سود نقدی میگویند 

آشنایی با مفهوم: (Earning Per Share) EPS 

سودآوری شرکت به ازای هر سهم را EPS می‌نامند. 

برای محاسبه EPS، می‌بایست سود یکسال گذشته شرکت را بر تعداد سهم‌های عرضه شده آن شرکت تقسیم کرد و به این صورت، سود شرکت به ازای هر سهم مشخص خواهد شد که به آن EPS می گویند. 

شرکت سهامدار، EPS را به بخش‌های مختلف تقسیم می‌کند مثلاً می‌تواند یک بخش از آن را ذخیره کند، بخشی را در مسیر توسعه شرکت استفاده کند و بخش دیگر را به سهامداران پرداخت کند. 

به زبان ساده، شرکت‌ها در پایان سال مالی به بررسی سود بدست آمده در طی سال مالی گذشته می‌پردازند، مثلاً شرکت پاکشو در پایان سال گذشته 100 میلیون تومان سود بدست آورده است. 

برای شرکت فوق که 100 میلیون تومان سود داشته، با فرض 1 میلیون برگ سهم، محاسبه EPS به شرح زیر است: 

100 = 100,000,000/1,000,000 

EPS آن معادل 100 تومان است که از تقسیم سود نقدی (100 میلیون تومان) به تعداد سهامداران یا تعداد برگه‌های سهم آن شرکت (1 میلیون) بدست آمده است. 

و اما سود نقدی، بخشی از EPS هست که بین سهامدارن تقسیم می‌شود. نام دیگر سود نقدی DPS است که مخفف کلمه Dividend Per Share است. 

نکته: سود نقدی به سهامدارانی تعلق می‌گیرد که در زمان برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه، سهامدار آن شرکت باشند 

سوال: سود نقدی تا چه زمانی پرداخت می‌شود؟ سود نقدی به سهامدارانی تعلق می‌گیرد که در زمان برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه، سهامدار آن شرکت باشند 

برای دریافت سود نقدی 3 روش وجود دارد: 

1. فکس کردن اطلاعات: در این روش شرکت در سامانه کدال اعلام می‌کند که سهامداران اطلاعات خود را به شماره فکس شرکت ارسال کنند و پس از بررسی اطلاعات سهامداران، مبلغ سود نقدی را به حساب سهامدار واریز می‌کند. 

2. مراجعه حضوری: شرکت در سامانه کدال اعلام می‌کند که سهامداران به بانکی که در اطلاعیه معرفی خواهد کرد، مراجعه کنند و سود نقدی خود رو دریافت نمایند. در این روش اگر شما در بانک مدنظر حساب نداشته باشید پول را به صورت اسکناس به شما تحویل خواهند داد. 

3. سجام: در این روش، شرکت مورد نظر، بعد از مشخص شدن مبلغ سود نقدی، مطابق با بازه زمانی اعلام شده در سایت کدال، از طریق اطلاعات ثبت شده مشتریان در سجام، سود را به حساب مشتری واریز می‌کند. 

سوال: چگونه از سودهای نقدی خود مطلع شویم؟ 

1. تماس تلفنی با امور سهام شرکت مذکور و جویا شدن مبلغ سود نقدی خود 

2. ورود به درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه به آدرس قسمت سودهای تعلق گرفته از سال 96 به بعد)

نکته: در صورت نیاز می‌توانید به آموزش نحوه ورود به درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه به این لینک مراجعه کنید. 

منتشر شده در 16 آبان 1401

دیدگاه خود را با دیگران به اشتراک بگذارید.